Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fransa tatlılarının nasıl yapıldığına dair bazı tarifler:
- Creme Brulee (Krem Brüle) 13. Malzemeler: 1 su bardağı krema, 1 su bardağı süt, 75 gr şeker, 4 yumurta sarısı, 1 vanilin 3. Yapılışı: Süt, krema ve şeker kaynatılır, vanilin eklenip altı kapatılır 3. Soğuyan karışım yumurta sarılarıyla çırpılır ve fırına dayanıklı kaselere konur 3. 160 derecede 30 dakika pişirilip buzdolabında 2-3 saat bekletilir 3. Servis etmeden önce üzerine şeker serpilip pürmüzle yakılır 3.
- Çikolatalı Mousse 4. Malzemeler: 200 ml krema, 1 yemek kaşığı şeker, 1 yemek kaşığı kakao, 80 gr çikolata 4. Yapılışı: Tüm malzemeler karıştırılıp orta ateşte pişirilir 4. Ocaktan alındıktan sonra içine küçük parçalara ayrılmış çikolata eklenip kendi kendine erimesi beklenir 4. Daha sonra çırpılarak 2 saat buzdolabında bekletilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: