Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Florentine Çorbası Tarifi:
Malzemeler:
- 2 su bardağı taze veya donmuş ıspanak yaprakları (yıkanmış ve doğranmış) 1
- 1 soğan (doğranmış) 1
- 2 diş sarımsak (doğranmış) 1
- 2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı 1
- 4 su bardağı sebze veya tavuk suyu 1
- 1 su bardağı süt veya krema 1
- Tuz ve karabiber 1
- Rendelenmiş parmesan peyniri (isteğe bağlı) 1
Yapılışı:
- Bir tencerede tereyağı veya zeytinyağını ısıtın 1.
- Doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip yumuşayana kadar soteleyin 1.
- Ispanak yapraklarını ekleyip sotelemeye devam edin 1.
- Ispanaklar sönüp yumuşayana kadar pişirin 1.
- Sebze veya tavuk suyunu ekleyin 1. Karışımı kaynatın, ardından ateşi kısın ve yaklaşık 15-20 dakika kaynamaya bırakın 1.
- Çorba piştikten sonra blender veya çırpıcı yardımıyla iyice püre haline getirin 1.
- Püre haline getirdiğiniz çorbayı tekrar tencereye alın, süt veya krema ekleyin, karıştırın ve iyice ısıtın 1.
- Tuz ve karabiberle çorbayı tatlandırın 1.
- Servis yapmadan önce üzerine rendelenmiş parmesan peyniri serpebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: