Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fırında et tava yapmak için gerekli malzemeler:
- 400 gram kuşbaşı et 15;
- 75 gram kuyruk yağı 15;
- 1 büyük kuru soğan 15;
- 3 diş sarımsak 15;
- 3 orta boy patlıcan 15;
- 2 büyük domates 15;
- 4-5 sivri biber 15;
- 2 kırmızı yağ biberi 15;
- 1 tatlı kaşığı pul biber 15;
- 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber 15;
- 1 çay kaşığı kekik 15.
Yapılışı:
- Sebzeleri küçük olmayacak şekilde doğrayın 1.
- Tencerede kuyruk yağını kısık ateşte eritip, içine kuşbaşı etleri ekleyin ve yüksek ateşte mühürleyin 1.
- Baharatları ekleyip 2-3 dakika kavurun 1.
- Tüm sebzeleri ilave edip altını har ateş açın 1.
- Sebzeler suyunu saldıktan sonra bir taşım kaynatın ve fırın tepsisine alın 1.
- Tepsinin üzerine yağlı kağıt serip, 200 derecede 1 saat kapalı, sonrasında yarım saat açık olacak şekilde pişirin 12.
Not: Salça ve su ilavesi yapılmaz, lezzet baharat ve sebzelerden gelir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: