• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevapYaCevap
  • YaÖzet
  • Seyahat
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • YemekYemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • YaCevap ›
    • Yemek ›

    Fanli fırında et yumuşak pişer mi?

    • Teknoloji
    • Pişirme
    • Fırın
    • Et

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A golden-brown roast chicken sizzling in a fan-assisted oven, with steam rising and the meat appearing tender and juicy, set in a warm Turkish kitchen with ceramic tiles and copper pots.
    Fanli fırında et, yumuşak pişer çünkü fanlı fırın, ısının eşit şekilde dağılmasını sağlar ve hava dolaşımı artar 13. Bu, etin içinin iyice pişmesine ve dışının fazla kurumamasına yardımcı olur 13.
    Ancak, fansız fırında daha düşük sıcaklıkta ve daha yavaş pişirme yöntemiyle etin daha hassas ve yumuşak kalması sağlanabilir 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. lezzet.com.tr
        1
      2. yemek.com
        2
      3. restorandunyasi.com
        3
      4. levrek.gen.tr
        4
      5. ustayemektarifleri.com
        5
    • Etin yumuşak kalması için hangi yöntemler kullanılır?

    • Fansız fırında pişirme nasıl yapılır?

    • Et pişirme sıcaklığı ne olmalıdır?

    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    Fırında bonfile kaç derecede pişer?

    Fırında bonfile 160 derece sıcaklıkta pişer.
    • Teknoloji
    • Talimatlar
    • YemekTarifleri
    • PişirmeSıcaklığı
    5 kaynak

    Fırında etin yumuşak olması için hangi sos kullanılır?

    Fırında etin yumuşak olması için zeytinyağı ve domates sosu kullanılabilir. Etin yumuşamasını sağlamak için sosa asidik malzemeler (limon suyu, sirke) eklemek de etkilidir.
    • Teknoloji
    • YemekTarifleri
    5 kaynak

    En yumuşak fırında et yemeği hangisi?

    En yumuşak fırında et yemeklerinden bazıları şunlardır: Bonfile. Antrikot. Küşleme. Fırında pişirilebilecek diğer yumuşak et yemekleri arasında patlıcanlı dana bonfile, Antep fıstıklı pirzola ve fırında kuzu incik de bulunur. Et yemeklerinin yumuşaklığı kişisel tercihlere göre değişebilir.
    • Teknoloji
    • Tarifler
    • EtYemekleri
    5 kaynak

    Fırında dana eti kaç saatte pişer?

    Fırında dana etinin pişme süresi, etin büyüklüğüne, kalınlığına ve fırının performansına bağlı olarak değişir. 2-2,5 cm kalınlığındaki kuşbaşı dana eti parçaları için pişirme süresi 1,5 saat ile 2 saat arasında değişir. 3-4 cm kalınlığındaki biftek gibi daha kalın parçalar için pişirme süresi 2,5 saate kadar çıkabilir. Dana kaburga için pişirme süresi 150 derecede 3 saattir. Fırında dana eti genellikle 180-200 derece Celsius arasında pişirilir.
    • Teknoloji
    • Talimatlar
    • YemekTarifleri
    • EtPişirme
    5 kaynak

    Fanli fırında yemek daha hızlı pişer mi?

    Evet, fanlı fırında yemekler daha hızlı pişer. Fanlı fırında, sıcak hava bir pervane yardımıyla eşit şekilde dağıtılır ve bu sayede yemeğin her tarafı aynı anda pişer.
    • Teknoloji
    • Talimatlar
    • Pişirme
    • Fırın
    5 kaynak

    Dana eti en yumuşak nasıl pişirilir?

    Dana etini yumuşak pişirmek için bazı yöntemler: Marine etme: Asitli (limon, sirke) ve yağlı (zeytinyağı, ayçiçeği yağı) bir marine sosu hazırlamak ve eti bu sosla bekletmek. Dövme: Et dövücü veya tokmak kullanarak etin kaslarını yumuşatmak. Tuzlama: Etin protein yapısını değiştirmek için pişirmeden önce tuzlayıp 2 saat beklettikten sonra durulamak. Ağır ateşte pişirme: Etin kolajenlerinin parçalanması için ağır ateşte uzun süre pişirmek. Mühürleme: Biftek gibi etleri yüksek ateşte kısa süre pişirerek dışını mühürlemek, içini sulu bırakmak. Dana etinin en yumuşak kısımları arasında kontrfile, antrikot ve bonfile bulunur.
    • Teknoloji
    • YemekTarifleri
    • PişirmeYöntemleri
    • Et
    5 kaynak

    Fırında et fanlı mı pişer fansız mı?

    Fırında et pişirirken fanlı mod, dışının çıtır içinin ise az pişmiş olmasını istediğiniz yemekler için uygundur. Fanlı fırın, içindeki havayı dolaştırarak yemeğin her tarafının eşit şekilde pişmesini sağlar. Fansız mod ise (alt-üst ısı) yemeğin daha yavaş ama eşit şekilde pişmesi için kullanılmalıdır. Fırın ayarları, tarife ve istenen sonuca göre değişiklik gösterebilir.
    • Teknoloji
    • Pişirme
    • Fırın
    • EtYemekleri
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"lvwy0":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem/","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping/","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance/","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap/","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/yaozet/","title":"YaÖzet","id":"summary"},{"url":"https://yandex.com.tr/travel/","title":"Seyahat","id":"travel"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel/","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"dialogProps":{"host":"yandex.com.tr","lang":"tr","project":"neurolib","queryParams":{"exp_flags":"skin","preset":"oceania","utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fyemek%2Fq%2Ffanli-firinda-et-yumusak-piser-mi-3688024400%3Flr%3D213%26ncrnd%3D30310","tld":"com.tr","platform":"desktop"},"className":"PortalHeader-User"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"6964506961759219190","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1759219349969726-9717962331332153146-balancer-l7leveler-kubr-yp-vla-107-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"lvwyw01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"lvwy1":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap/","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"food","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"lvwyw02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"lvwy2":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"**Fanli fırında et, yumuşak pişer** çünkü fanlı fırın, ısının eşit şekilde dağılmasını sağlar ve hava dolaşımı artar [```1```](https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/tum-tavuk-firinda-fanli-mi-piser-fansiz-mi)[```3```](https://restorandunyasi.com/yemek-tarifleri/firinda-tavuk-pisirme-sirri-fanli-mi-fansiz-mi-daha-iyi). Bu, etin içinin iyice pişmesine ve dışının fazla kurumamasına yardımcı olur [```1```](https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/tum-tavuk-firinda-fanli-mi-piser-fansiz-mi)[```3```](https://restorandunyasi.com/yemek-tarifleri/firinda-tavuk-pisirme-sirri-fanli-mi-fansiz-mi-daha-iyi).\n\nAncak, fansız fırında daha düşük sıcaklıkta ve daha yavaş pişirme yöntemiyle etin daha hassas ve yumuşak kalması sağlanabilir [```2```](https://yemek.com/firin-nasil-kullanilir/).","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/tum-tavuk-firinda-fanli-mi-piser-fansiz-mi","title":"Tüm Tavuk Fırında Fanlı Mı Pişer Fansız Mı?","shownUrl":"https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/tum-tavuk-firinda-fanli-mi-piser-fansiz-mi","rel":"nofollow"},{"sourceId":2,"url":"https://yemek.com/firin-nasil-kullanilir/","title":"Fırın Nasıl Kullanılır: Fanlı/Fansız Program... - Yemek.com","shownUrl":"https://yemek.com/firin-nasil-kullanilir/","rel":"nofollow"},{"sourceId":3,"url":"https://restorandunyasi.com/yemek-tarifleri/firinda-tavuk-pisirme-sirri-fanli-mi-fansiz-mi-daha-iyi","title":"Fırında Tavuk Pişirme Sırrı: Fanlı mı, Fansız mı Daha İyi?","shownUrl":"https://restorandunyasi.com/yemek-tarifleri/firinda-tavuk-pisirme-sirri-fanli-mi-fansiz-mi-daha-iyi","rel":"nofollow"},{"sourceId":4,"url":"https://www.levrek.gen.tr/levrek-firinda-fanli-mi-yoksa-fansiz-mi-daha-iyi-piser.html","title":"Levrek Fırında Fanlı mı, Yoksa Fansız mı Daha İyi Pişer?","shownUrl":"https://www.levrek.gen.tr/levrek-firinda-fanli-mi-yoksa-fansiz-mi-daha-iyi-piser.html","rel":"nofollow"},{"sourceId":5,"url":"https://www.ustayemektarifleri.com/soru-ve-cevaplar/frnn-fan-ayarnda-ne-piser","title":"Fırının Fan Ayarında Ne Pişer?","shownUrl":"https://www.ustayemektarifleri.com/soru-ve-cevaplar/frnn-fan-ayarnda-ne-piser","rel":"nofollow"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Fanli fırında et yumuşak pişer mi?","homeUrl":"/yacevap/","categoryUrl":"/yacevap/c/yemek","categoryTitle":"Yemek","canUseNativeShare":false,"tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/pisirme","text":"Pişirme"},{"href":"/yacevap/t/firin","text":"Fırın"},{"href":"/yacevap/t/et","text":"Et"}],"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görseller kötü"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":0,"text":"Etin yumuşak kalması için hangi yöntemler kullanılır?","url":"/search?text=Et+nas%C4%B1l+yumu%C5%9Fak+pi%C5%9Firilir%3F&promo=force_neuro"},{"id":1,"text":"Fansız fırında pişirme nasıl yapılır?","url":"/search?text=Fans%C4%B1z+f%C4%B1r%C4%B1nda+pi%C5%9Firme+nas%C4%B1l+yap%C4%B1l%C4%B1r%3F&promo=force_neuro"},{"id":2,"text":"Et pişirme sıcaklığı ne olmalıdır?","url":"/search?text=Et+pi%C5%9Firme+s%C4%B1cakl%C4%B1%C4%9F%C4%B1&promo=force_neuro"},{"id":-1,"url":"/search?text=Fanli+f%C4%B1r%C4%B1nda+et+yumu%C5%9Fak+pi%C5%9Fer+mi%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"imageThumbProps":{"alt":"A golden-brown roast chicken sizzling in a fan-assisted oven, with steam rising and the meat appearing tender and juicy, set in a warm Turkish kitchen with ceramic tiles and copper pots.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16658558/picture-nTBf9yh2OhascgK5midF/orig"},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"6964506961759219190","reqid":"1759219349969726-9717962331332153146-balancer-l7leveler-kubr-yp-vla-107-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görseller kötü"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":"","baseUrlWs":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isHermione":false,"isMacOS":false,"tld":"com.tr","isEmbeddedFuturis":false,"isLoggedIn":false,"brand":"yazeka","reqId":"1759219349969726-9717962331332153146-balancer-l7leveler-kubr-yp-vla-107-BAL","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"lvwyw03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"lvwy3":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.diyetkolik.com/yemek-tarifi/firinda-bonfile?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.elele.com.tr/yemek/turk-mutfagi/firinda-bonfile?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.idilyazar.com/firinda-bonfile-tarifi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ardaninmutfagi.com/yemek-tarifleri/et-yemekleri/firinda-kok-sebze?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/tarif/firinda-bonfile/?size=16&stub=1"],"header":"Fırında bonfile kaç derecede pişer?","teaser":"Fırında bonfile 160 derece sıcaklıkta pişer.","href":"/yacevap/c/yemek/q/firinda-bonfile-kac-derecede-piser-466881726","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/pisirmesicakligi","text":"PişirmeSıcaklığı"}],"imageThumbProps":{"alt":"A golden-brown beef tenderloin resting on a white ceramic dish inside a warm, glowing oven, surrounded by fresh rosemary sprigs and sliced lemons.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16466759/picture-fOGMGoCEsusOjWmaymBU/orig"}},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ersanet.com/blog/icerik/firinda-kurutmadan-et-pisirmenin-puf-noktalari?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.happycenter.com.tr/happylife/yemek-tarifleri/etlerin-yumusak-olmasi-icin-puf-noktalari?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.milliyet.com.tr/yemek/galeri/artik-etiniz-kurumayacak-firinda-et-pisirmenin-puf-noktalari-6225337?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://kacbardak.com.tr/blog/firinda-lokum-gibi-biftek?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.gidarehberi.com.tr/nasil-yapilir/firinda-et-marinesi-nasil-yapilir?size=16&stub=1"],"header":"Fırında etin yumuşak olması için hangi sos kullanılır?","teaser":"Fırında etin yumuşak olması için zeytinyağı ve domates sosu kullanılabilir. Etin yumuşamasını sağlamak için sosa asidik malzemeler (limon suyu, sirke) eklemek de etkilidir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/firinda-etin-yumusak-olmasi-icin-hangi-sos-kullanilir-449052183","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"}],"imageThumbProps":{"alt":"A golden-brown roasted meat dish glistening with olive oil and tomato sauce, surrounded by fresh ingredients like lemons, onions, and yogurt in a warm Turkish kitchen.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16658558/picture-CutoGTHBUZFwNUqYVUhu/orig"}},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.nefisyemektarifleri.com/liste/firinda-et-yemekleri/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.etyemekleri.gen.tr/firinda-et-tarifleri.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.firinyemekleri.gen.tr/firinda-et-yemegi-tarifleri.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/firinda-et-yemekleri/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/etli-firin-yemekleri?size=16&stub=1"],"header":"En yumuşak fırında et yemeği hangisi?","teaser":"En yumuşak fırında et yemeklerinden bazıları şunlardır: Bonfile. Antrikot. Küşleme. Fırında pişirilebilecek diğer yumuşak et yemekleri arasında patlıcanlı dana bonfile, Antep fıstıklı pirzola ve fırında kuzu incik de bulunur. Et yemeklerinin yumuşaklığı kişisel tercihlere göre değişebilir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/en-yumusak-firinda-et-yemegi-hangisi-1910717643","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/tarifler","text":"Tarifler"},{"href":"/yacevap/t/etyemekleri","text":"EtYemekleri"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/yemek-tarifleri/et-yemekleri/kirmizi-et-tarifleri/firinda-dana-eti-kapama?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.nefisyemektarifleri.com/firinda-dana-eti/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://joyofearth.com/2015/01/03/firinda-dana-kaburga/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://gunceloku.com/galeri/firinda-dana-eti-pisme-suresi-nedir-0-2663?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://nebyandogal.com/yemek-tarifleri/firinda-dana-kaburga-tarifi?size=16&stub=1"],"header":"Fırında dana eti kaç saatte pişer?","teaser":"Fırında dana etinin pişme süresi, etin büyüklüğüne, kalınlığına ve fırının performansına bağlı olarak değişir. 2-2,5 cm kalınlığındaki kuşbaşı dana eti parçaları için pişirme süresi 1,5 saat ile 2 saat arasında değişir. 3-4 cm kalınlığındaki biftek gibi daha kalın parçalar için pişirme süresi 2,5 saate kadar çıkabilir. Dana kaburga için pişirme süresi 150 derecede 3 saattir. Fırında dana eti genellikle 180-200 derece Celsius arasında pişirilir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/firinda-dana-eti-kac-saatte-piser-1182036630","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/etpisirme","text":"EtPişirme"}],"imageThumbProps":{"alt":"A golden-brown roasted beef dish with aromatic herbs, resting on a ceramic tray inside a warm, softly lit Turkish kitchen, surrounded by fresh vegetables and a steaming oven in the background.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16495301/picture-VX0rYOyUlAIkLkBXfui3/orig"}},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.gzt.com/lokma/fanli-ve-fansiz-firin-modunun-farki-ne-blog-3796413?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.drinkfood.biz/tr/main-dishes/slow-cooker-recipes/1017036767.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://messehouse.com/firinlarda-fan-ne-ise-yarar/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ustayemektarifleri.com/soru-ve-cevaplar/frn-fanl-m-iyi-pisirir-fansz-m?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.sabah.com.tr/yasam/pogaca-fanli-firinda-mi-piser-ankastre-firinda-pogaca-pisirme-ayari-fanli-mi-fansiz-mi-olmali-st1-7123864?size=16&stub=1"],"header":"Fanli fırında yemek daha hızlı pişer mi?","teaser":"Evet, fanlı fırında yemekler daha hızlı pişer. Fanlı fırında, sıcak hava bir pervane yardımıyla eşit şekilde dağıtılır ve bu sayede yemeğin her tarafı aynı anda pişer.","href":"/yacevap/c/yemek/q/fanli-firinda-yemek-daha-hizli-piser-mi-1010126263","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/pisirme","text":"Pişirme"},{"href":"/yacevap/t/firin","text":"Fırın"}],"imageThumbProps":{"alt":"A golden-brown tray of sizzling Turkish kebabs inside a modern oven with a visible fan, steam rising as heat circulates evenly around the dish.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16495301/picture-ZLPOzZy6r8FefOfXUe9i/orig"}},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/et-nasil-yumusatilir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://obilsin.com/dana-eti-nasil-yumusatilir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://bilgiyeriniz.com/dana-eti-nasil-yumusatilir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ahaber.com.tr/yasam/2023/06/28/agizda-dagilan-kavurma-tarifi-dana-etinden-yumusak-kavurma-nasil-yapilir-iste-kurban-etine-lezzet-katan-sir-gibi-tarif?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://etemizlik.com/dana-etinin-yumusamasi-icin-ne-yapilir/?size=16&stub=1"],"header":"Dana eti en yumuşak nasıl pişirilir?","teaser":"Dana etini yumuşak pişirmek için bazı yöntemler: Marine etme: Asitli (limon, sirke) ve yağlı (zeytinyağı, ayçiçeği yağı) bir marine sosu hazırlamak ve eti bu sosla bekletmek. Dövme: Et dövücü veya tokmak kullanarak etin kaslarını yumuşatmak. Tuzlama: Etin protein yapısını değiştirmek için pişirmeden önce tuzlayıp 2 saat beklettikten sonra durulamak. Ağır ateşte pişirme: Etin kolajenlerinin parçalanması için ağır ateşte uzun süre pişirmek. Mühürleme: Biftek gibi etleri yüksek ateşte kısa süre pişirerek dışını mühürlemek, içini sulu bırakmak. Dana etinin en yumuşak kısımları arasında kontrfile, antrikot ve bonfile bulunur.","href":"/yacevap/c/yemek/q/dana-eti-en-yumusak-nasil-pisirilir-3246861166","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/pisirmeyontemleri","text":"PişirmeYöntemleri"},{"href":"/yacevap/t/et","text":"Et"}],"imageThumbProps":{"alt":"A Turkish chef in a sunlit kitchen tenderizes a slab of beef with a mallet, surrounded by bowls of marinade, fresh herbs, and a simmering pot on the stove.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16466759/picture-sm9gCZCXS64unOOqPvQj/orig"}},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.gzt.com/lokma/fanli-ve-fansiz-firin-modunun-farki-ne-blog-3796413?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/firin-nasil-kullanilir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.nefisyemektarifleri.com/blog/firin-nasil-kullanilir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/fanli-fansiz-ne-pisirilir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.ustayemektarifleri.com/soru-ve-cevaplar/frn-fanl-m-iyi-pisirir-fansz-m?size=16&stub=1"],"header":"Fırında et fanlı mı pişer fansız mı?","teaser":"Fırında et pişirirken fanlı mod, dışının çıtır içinin ise az pişmiş olmasını istediğiniz yemekler için uygundur. Fanlı fırın, içindeki havayı dolaştırarak yemeğin her tarafının eşit şekilde pişmesini sağlar. Fansız mod ise (alt-üst ısı) yemeğin daha yavaş ama eşit şekilde pişmesi için kullanılmalıdır. Fırın ayarları, tarife ve istenen sonuca göre değişiklik gösterebilir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/firinda-et-fanli-mi-piser-fansiz-mi-1976610673","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/pisirme","text":"Pişirme"},{"href":"/yacevap/t/firin","text":"Fırın"},{"href":"/yacevap/t/etyemekleri","text":"EtYemekleri"}],"imageThumbProps":{"alt":"A golden-brown roast with crispy edges sits on a tray inside a modern oven, while a chef in a white apron carefully checks its doneness, surrounded by the warm glow of the oven light.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16401355/picture-ZK41v4rqFTp5FH9Y4ucm/orig"}}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"lvwyw04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"lvwy4":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"lvwyw05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"lvwy5":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"url":"https://www.tiktok.com/@yandex.turkiye","type":"tiktok","title":"TikTok"},{"url":"https://www.youtube.com/@YandexTurkiye","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://www.facebook.com/YandexComTr","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://www.instagram.com/yandex__turkiye/","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://x.com/yndxturkiye","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"lvwyw06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}