Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fanlı fırın, içindeki fan sayesinde ısının eşit şekilde dağılmasını sağlar 5. Bu yöntem, özellikle dışı çıtır, içi sulu bir et elde etmek isteyenler için idealdir 5.
Ancak, fanlı fırında pişirirken fırının sıcaklığını tarifte belirtilen dereceden 10-20°C daha düşük ayarlamak önemlidir 1. Ayrıca, pişirme süresini kısaltmak gerekir, çünkü fan ısının daha hızlı yayılmasını sağlar 5.
Etin yumuşak pişmesi için fansız fırın daha uygun olacaktır 5. Fansız fırın, ısıyı daha yavaş ve eşit bir şekilde dağıtır, bu da etin içinin daha yumuşak ve sulu kalmasını sağlar 5.
En iyi sonucu elde etmek için tarife ve etin özelliklerine göre en uygun yöntemi seçmek önemlidir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: