Döküm tava ilk kullanımda et pişirilebilir, ancak tavanın önceden doğru şekilde hazırlanması gereklidir. İlk kullanım öncesi döküm tava şu şekilde hazırlanmalıdır: 1. Sıcak su ve hafif deterjanla iyice yıkanır. 2. Tamamen kuruması sağlanır. 3. İç yüzeyine az miktarda yağ (bitkisel yağ, tereyağı vb.) sürülür ve bir mutfak havlusu veya fırça ile yayılır. İlk kullanımda et pişirirken dikkat edilmesi gerekenler: Tava, ocağa yerleştirilip 10-15 dakika kızdırılır. Tava kızdıktan sonra altı kısılır. Et, tavaya yağ eklenmeden, maşa ile çevrilerek her iki tarafı da mühürlenir. Çatal gibi ürünler etin suyunu bırakmasına neden olabileceğinden kullanılmamalıdır.