Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fındıklı kurabiyenin püf noktaları şunlardır:
- Malzemelerin oda sıcaklığında olması 24.
- Hamurun ele yapışmayan kıvamda olması 15. Hamur sertse biraz süt eklenerek yumuşatılabilir 5.
- Kurabiyelerin fırın tepsisine aralıklı dizilmesi, çünkü pişerken biraz genişleyebilirler 3.
- Fırının önceden ısıtılması ve pişirme sırasında fırın kapağının açılmaması 23.
- Pişirme süresi: Kurabiyelerin rengi fazla değişmeyeceği için ara ara kontrol edilmelidir 3.
- Üzeri için yumurta beyazı ve fındığın iyi karıştırılması ve kurabiyelerin önce yumurta beyazı, sonra fındığa bulanması 5.
Ayrıca, fındık yerine ceviz veya badem de kullanılabilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: