Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fenilketonürili hastaların yememesi gereken besinler şunlardır:
- Süt ve süt ürünleri: Süt, yoğurt, ayran, peynir ve çeşitleri 12.
- Et ve et ürünleri: Kırmızı et, tavuk, balık, hindi eti, salam, sosis, sucuk, pastırma 12.
- Sakatatlar: Beyin, karaciğer, böbrek gibi iç organlar 12.
- Kuru yemiş: Fındık, fıstık, leblebi, çekirdek çeşitleri, badem, ceviz 12.
- Kuru baklagiller: Kuru fasülye, nohut, mercimek, iç bakla, soya fasülyesi 12.
- Hazır besinler: Kraker, bisküvi, kek, kurabiye, pasta ve yasaklarla yapılmış bütün besinler 12.
- Aspartam ve fenilalanin içeren içecekler ve yiyecekler 12.
Bu hastaların diyetleri, fenilalanin içermeyen özel tıbbi mamalar ve düşük proteinli ürünlerle desteklenmelidir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: