Buradasın
Fener balığı en güzel nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fener balığı en güzel şekilde ızgara veya fırında pişirilebilir 12. İşte her iki yöntem için de basit tarifler:
Izgara Tarifi:
- Malzemeler: 1 kg fener balığı kuyruğu, 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı karabiber, tuz 1.
- Hazırlık: Balığı marine etmek için bir kaba alın, üzerine karabiber serpin ve zeytinyağı gezdirin. Kabın üzerini streç filmle kapatıp en az 2 saat buzdolabında dinlendirin 1.
- Pişirme: Kömürlü mangal veya ocak üzeri demir döküm ızgarayı kızdırın. Balık kuyruklarına tuz ekledikten sonra yağlanmış ızgara üzerine dizin. Ara ara fırça ile yağlayarak çevirerek pişirin 1.
Fırında Tarifi:
- Malzemeler: Fener balığı, 5/6 adet bebek patates, 10/15 adet çeri domatesi, 125 gram eski kaşar, zeytinyağı, 1 tutam tuz, birkaç dal defne yaprağı, 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 orta boy taze soğan 2.
- Hazırlık: Soğanları yarım ay şeklinde dilimleyin, domatesleri dilimleyin. Fırın kalıbına yerleştirin 2.
- Pişirme: Bir tavanın içine tereyağını koyun ve harlı ateşte fener filetolarını her iki tarafını birkaç dakika kızartın 2. Filetoları fırın kalıbının içerisine yerleştirin, üzerine tuz, karabiber ve sıvı yağ ile tatlandırın 2. 220 derecede 15 dakika pişirin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: