Buradasın
Fener balığı en güzel nasıl pişirilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fener balığının en güzel nasıl pişirildiğine dair bilgi bulunamadı. Ancak fener balığı, tavada kızartma, ızgara, fırınlama ve çorba ile güveçte haşlama dahil hemen hemen her pişirme yöntemi kullanılarak hazırlanabilir 2.
Fener balığı kavurma tarifi için gerekli malzemeler:
- yarım kilo fileto kuşbaşı hazırlanmış fener balığı 3;
- 100 gram tereyağı ve 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı 3;
- 1 küçük soğan 3;
- 2-3 diş sarımsak 3;
- 1'er çarliston ve kırmızı kapya biber 3;
- 10 adet mantar 3;
- 1 küçük su bardağı domates rendesi veya suyu 3;
- tuz, yiyebileceğiniz kadar pul biber 3;
- az salça veya renk vermek için kırmızı tatlı biber 3;
- kekik 3;
- 2-3 tane defne yaprağı 3.
Hazırlanışı:
- Wok tavada yağ eritilir 3.
- İnce dilimlenmiş soğan ve sarımsak hafif kavrulur 3.
- İnce dilimlenmiş mantarlar su bırakmaması için yüksek ateşte kavrulur 3.
- İri dilimlenmiş biberler katılır ve birlikte çevrilip hafif öldürülür 3.
- Domates suyu ile birkaç dakika kaynatılır 3.
- Balık, tuz ve baharatlarla birlikte ilave edilerek çevirerek 10 dakika kadar orta ateşte kavrulur 3.
- Pişince defne yaprakları içinden alınır 3.
Fener balığınızı, yanında haşlanmış sebzeler veya pilav ile sıcak servis edebilirsiniz 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: