Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fener balığının en lezzetli hali, tavada kızartma, ızgara, fırınlama ve çorba veya güveçte haşlama gibi çeşitli pişirme yöntemleriyle hazırlanabilir 12.
MasterChef usulü fener balığı tarifi şu şekildedir:
- Malzemeler: 2 dilim fener balığı filetosu, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 limon (suyu ve dilimlenmiş), tuz, karabiber, isteğe bağlı olarak 1 çay kaşığı kekik veya taze dereotu ve 1 yemek kaşığı soya sosu 2.
- Hazırlanışı: Balık filetoları soğuk suyla yıkanıp kağıt havluyla kurulanır ve üzerine tuz, karabiber serpilir 2. Tavada zeytinyağı ve ezilmiş sarımsak sotelenir, ardından balıklar yerleştirilip her iki tarafı da altın rengini alana kadar 3-4 dakika pişirilir 2. Tereyağı eklenip birkaç dakika daha pişirilir, son olarak limon suyu sıkılır ve dilimlenmiş limon eklenir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: