Adana usulü fellah köftesi yapmak için gerekli malzemeler: 3 su bardağı köftelik bulgur; 3 su bardağı sıcak su; 1 su bardağı un (tepeli); 1 su bardağı irmik; 1 adet yumurta; 1 yemek kaşığı salça; 1 yemek kaşığı pul biber; 1 tatlı kaşığı kimyon; 1 tatlı kaşığı tuz; 1 çay kaşığı karabiber. Sosu için: 4 adet domates rendesi; 1 yemek kaşığı salça; 5 diş sarımsak; 1 çay bardağı zeytinyağı; 1 yemek kaşığı nar ekşisi; 1 tatlı kaşığı pul biber; 1 tatlı kaşığı nane; 1 çay kaşığı karabiber; 1 çay kaşığı kimyon; 1 adet limon. Yapılışı: 1. Bulguru geniş bir kaba alın ve üzerine sıcak suyu döküp kapatın. 2. İnce uzun rulolar yapıp minik minik koparın, elinizin içinde sıkıp atın. 3. Bir tencerede kaynayan suya tuz ve limon suyunu ilave edin. 4. Tavada yağ, salça ve ezilmiş sarımsakları kavurun, domates rendesi ve baharatları ekleyip biraz pişirin. 5. Haşlanan köftenin suyunu süzün ve sosu üzerine döküp karıştırın. 6. Servis tabağına alıp maydanozla süsleyin. Püf noktaları: Köfte harcının iyi yoğrulması gerekir. Köfteleri haşlama öncesinde unlu tepside bekletebilirsiniz. Sos için salça domates veya biber olabilir. Limon suyu, haşlama suyuna eklenerek köftelerin dağılması önlenebilir.