Buradasın
Fellah köftesi Adana usulü nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Adana usulü fellah köftesi yapımı için gerekli malzemeler:
- 500 gram ince bulgur 1;
- 250 gram irmik 1;
- 1 adet büyük soğan 1;
- 2 diş sarımsak 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1;
- 1 tatlı kaşığı karabiber 1;
- 1 tatlı kaşığı pul biber 1;
- 2 yemek kaşığı domates salçası 1;
- 1 çay bardağı zeytinyağı 1;
- 1 su bardağı sıcak su 1;
- Yeşil soğan ve maydanoz (servis için) 1.
Hazırlanışı:
- İlk olarak ince bulguru geniş bir kaseye alın ve üzerine sıcak suyu ekleyin 1. Bulguru yaklaşık 15 dakika kadar dinlendirin 1.
- Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın 1.
- Zeytinyağını bir tavada ısıtın ve doğranmış soğan ve sarımsakları pembeleşene kadar kavurun 1.
- Dinlenen bulgura irmiği, kavrulan soğan ve sarımsağı, tuz, karabiber, pul biber ve domates salçasını ekleyin 1. Tüm malzemeleri güzelce yoğurun 1.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, avuç içinde yuvarlayarak köfte şekli verin 1.
- Hazırlanan köfteleri kaynayan tuzlu suya atın ve su yüzeyine çıkana kadar pişirin 1.
- Pişen köfteleri süzgeçte bekletin 1.
- Servis yaparken üzerine ince doğranmış yeşil soğan ve maydanoz serpiştirin 1.
Adana usulü fellah köftesi, genellikle yoğurt ya da ayran ile servis edilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: