Fava tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 500 gr kuru bakla - 2 adet kuru soğan - Yarım su bardağı zeytinyağı - 1 yemek kaşığı toz şeker - Tuz - Su (üzerini 2 parmak geçecek kadar) Üzeri için: - Yarım bağ dereotu - 1 adet kırmızı soğan - Zeytinyağı Yapılışı: 1. Kuru baklayı bir gece önceden ıslatın. 2. Ertesi gün tüm malzemeleri bir tencereye alıp, üzerini 2 parmak geçecek kadar su ilave edin. 3. Baklalar suyunu çekinceye kadar pişirin ve blenderdan geçirin. 4. Bir borcama yayıp streç ile kapatın. 5. Önce oda sıcaklığına getirin, ardından buzdolabında kıvam alıncaya kadar 1-2 saat dinlendirin. 6. Dolaptan çıkan favayı, dereotu, kırmızı soğan ve zeytinyağı ile servis edin.