Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
İç Baklalı Enginar Mezesi Tarifi:
Malzemeler:
- 4 adet çanak enginar 15;
- 1 küçük kase taze iç bakla 15;
- 1 adet kuru soğan 15;
- 1 su bardağı su 15;
- 1 tatlı kaşığı tuz 15;
- Yarım limonun suyu 15;
- Yarım demet dereotu 15;
- Yarım çay bardağı zeytinyağı 15.
Hazırlanışı:
- İç baklaları temizleyip yıkayın 1.
- Soğanı yemeklik doğrayın ve tencereye alın 1.
- Üzerine bakla, kuşbaşı doğranmış enginar ve zeytinyağını ilave edin 1.
- Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte arada karıştırarak kavurun 1.
- 10 dakika sonra, biraz tuz, sıkılmış yarım limon suyu ve bir bardak suyu ilave edin 1. Enginarlar yumuşayana kadar 20-25 dakika pişirin 1.
- Ocağı kapattıktan sonra ince kıyılmış dereotunu ekleyin ve karıştırın 1.
- Servis tabağına alıp soğuduktan sonra servis yapın 1.
Zeytinyağlı İç Bakla Mezesi Tarifi:
Malzemeler:
- 300 gr iç bakla 3;
- 1 adet soğan 3;
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı 3;
- 1 tatlı kaşığı un 3;
- 1 çay kaşığı tuz 3;
- 2 tatlı kaşığı toz şeker 3;
- Dereotu (üzeri için) 3.
Hazırlanışı:
- İç baklaları yıkayıp süzün 3.
- Zeytinyağını orta boy bir tencerede ısıtın 3.
- İnce doğranmış soğanı ekleyip 1-2 dakika kavurun 3.
- Tencereye unu ekleyin, un baklanın yeşil renginin korunmasına yardımcı olur 3.
- 1 dakika daha kavurduktan sonra iç baklaları ekleyin ve 2 dakika daha kavurun 3.
- Baklaların üzerine çıkacak kadar sıcak su, tuz ve toz şeker ekleyin 3.
- Kaynadıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte baklalar yumuşayana kadar pişirin 3.
- Oda ısısında soğuduktan sonra servis tabağına alıp dereotu ile süsleyin [3
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: