Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Baklalı meze yapmak için gerekli malzemeler:
- 500 gram taze iç bakla 13;
- 1 adet kuru soğan 13;
- 2 diş sarımsak 1;
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
- 1/2 çay kaşığı tuz 1;
- 1 tutam dereotu ve fesleğen 1;
- 1 adet limon suyu 4.
Hazırlanışı:
- İç baklaları yıkayıp kaynayan suyun içinde 15-18 dakika haşlayın 1.
- Haşlanan baklaların kabuklarını tek tek ayıklayın 1.
- Soğanı ince bir şekilde doğrayın ve zeytinyağıyla birlikte kavurun 1.
- Soğanlar kavrulduktan sonra, iç baklaları tencereye ekleyin ve bir su bardağı kadar su ilave edin 1.
- Tencerenin kapağını kapatıp baklalar yumuşayana kadar pişirin ve suyunu çekmesini bekleyin 1.
- Güzelce yumuşayan baklaların üzerine fesleğen ve ezilmiş sarımsakları ekleyin 1.
- Tencerenin içindeyken blender yardımıyla güzelce çekip püre haline getirin 1.
- Mezeyi servis tabağına alın, üstüne doğranmış soğan, dereotu ve biraz zeytinyağı gezdirerek servis edebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: