Kuru bakladan fava yapmak için gerekli malzemeler: 4 su bardağı kuru bakla; ¾ bardak zeytinyağı; 2 adet kuru soğan; 2 adet havuç (büyükse 1 tane); 1 çay kaşığı şeker; 1 yemek kaşığı tuz; 2 diş sarımsak; 1 limon; yarım demet dere otu; 8-10 zeytin. Yapılışı: 1. Bakla ayıklanıp yıkanır. 2. İri doğranmış soğan, havuç ve yıkanıp süzülmüş bakla, şeker, tuz tencereye alınır. 3. 8 bardağı su eklenerek bakla yumuşayana kadar pişirilir. 4. İyice yumuşamış olan baklalar blendırdan geçirilir, ıslatılmış bir borcama alınır ve servis saatine kadar buzdolabında dinlendirilir. 5. Servis yapılacağı zaman fava dilimlenir ve servis tabağına alınır.