Buradasın
Fasulye derin dondurucuda nasıl muhafaza edilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fasulye, derin dondurucuda şu şekilde muhafaza edilebilir:
- Fasulyeleri iyice yıkayıp ayıklayın ve yapacağınız yemeğe göre doğrayın 3.
- Bir kilo fasulye için iki adet domatesi rendeleyin 3. Fasulye ve domatesi bir tencereye koyup domates suyunu çekene kadar kavurun 3.
- Soğuduktan sonra buzdolabı poşetlerine yerleştirip derin dondurucuya koyun 3.
Alternatif bir yöntem ise şu şekildedir:
- Fasulyeleri kaynar suya atarak blanching (haşlama) işlemi yapın 4. Bu işlem, sebzelerin besin değerlerini korumak için önemlidir 4.
- Haşlanan fasulyeleri soğuk suya aktarın ve soğutun 4.
- Hazırlanan ve soğutulan fasulyeleri, hava geçirmeyen dondurma poşetlerine veya kaplara koyun 4. Poşetlerin içine mümkün olduğunca az hava girdiğinden emin olun 4.
- Fasulyeleri dondurucuya yerleştirmeden önce etiketleyin, tarih ve içerik belirtin 4.
- Derin dondurucuda taze fasulye, genellikle 8-12 ay süreyle saklanabilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: