Derin dondurucuda en iyi saklanan yiyecekler şunlardır:
- Et ve Balık: Dana, kuzu, tavuk, hindi ve balık gibi etler derin dondurucuda uzun süre saklanabilir 12.
- Sebzeler ve Meyveler: Brokoli, karnabahar, bezelye, biber, havuç gibi sebzeler ve çilek, böğürtlen, şeftali, üzüm gibi meyveler dondurulabilir 13.
- Hamur İşleri ve Ekmek: Börek, poğaça, kek gibi hamur işleri ve ekmekler dilimlenerek dondurulabilir 12.
- Hazır Yemekler ve Çorbalar: Lazanya, güveç, karnıyarık gibi yemekler ve çorbalar dondurucuda saklanabilir 13.
- Süt ve Süt Ürünleri: Peynir, tereyağı ve margarin derin dondurucuda saklanmaya uygundur 15.
Ayrıca, organik fıstık ezmesi ve ev yapımı kurabiye hamuru gibi gıdalar da dondurucuda uzun süre saklanabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: