Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ezogelin pilavı yapımı için pratik bir tarif:
Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı tereyağı 1;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
- Yarım su bardağı tel şehriye 1;
- 1 su bardağı pirinç 1;
- 1,5 su bardağı pilavlık bulgur 1;
- 1 adet yeşil biber 1;
- 2 adet domates 1;
- 1 adet defne yaprağı 1;
- 1 adet kapya biber 1;
- 3,5 su bardağı su 1.
Yapılışı:
- Tereyağı ve zeytinyağını bir tencerede ısıtın 1.
- Tel şehriyeyi ilave edip renkleri dönünceye kadar kavurun 1.
- Pirinç ve bulguru ekleyip 3-4 dakika daha kavurun 1.
- İnce kıydığınız biberleri, rendelediğiniz domatesleri ve defne yaprağını ekleyip karıştırın 1.
- Suyunu ilave edip tuz, karabiber, pul biber ve kuru nane ile tatlandırın 1.
- Kaynayana kadar yüksek ateşte pişirin 1.
- Kaynadıktan sonra altını kısın ve suyunu tamamen çekene kadar pişirmeye devam edin 1.
- Ocaktan alıp demlenmeye bırakın 1.
- Pilav demlendikten sonra defne yaprağını çıkarın ve servis tabağına alın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: