Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pilavın garnitürü genellikle konserve veya dondurulmuş garnitür kullanılarak hazırlanır 4. İşte basit bir garnitürlü pilav tarifi:
Malzemeler:
- 1 su bardağı pirinç 1
- 1 su bardağı garnitür 1
- 1,5-2 su bardağı su 1
- 1 yemek kaşığı tereyağı 1
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1
- Tuz 1
Hazırlanışı:
- Tereyağı ve zeytinyağını tencereye alıp kızdırın 1.
- İyice yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ekleyip kısık ateşte sık sık karıştırarak 5 dk. kadar kavurun 1.
- Suyunu, tuzunu ekleyip kapağını kapatın 1.
- Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin 1.
- Garnitürünü ekleyip karıştırın 1.
- Altını kapatıp üzerine kağıt havlu koyup kapağını kapatın 1. 15 dk. dinlendirip servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: