Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde yoğurt mayası yapmak için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Doğal olduğunu bildiğimiz veya pastörize edilmiş sütü, elimizi yakmayacak sıcaklığa gelene kadar ısıtalım 1.
- Bir kavanozun içine koyduğumuz nohutların üzerine ılık sütü ilave edelim 1.
- Kavanozun ağzını sıkıca kapattıktan sonra kalın bir bez veya havluya sarıp 24 saat kadar sıcak durabileceği bir yerde muhafaza edelim 1.
- 24 saatin sonunda kavanozda biriken suyu tülbent veya tel süzgeç yardımıyla süzelim 1.
- Tülbentte veya tel süzgeçte kalan kısımdan nohutları ayıralım 1.
- Nohutlar ayrıldıktan sonra kalan kısım son derece sağlıklı ve doğal bir yoğurt mayasıdır 1.
Bu mayayı başka bir kavanoz içinde kapağını kapatarak buzdolabına koyup dinlendirebiliriz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: