Buradasın
Evde salep yaparken topaklanmaması için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde salep yaparken topaklanmaması için şu yöntemler uygulanabilir:
- Karıştırma: Salep tozu ve şeker bir tencereye alınıp üzerine soğuk süt eklendikten sonra, malzemeler sütün içinde iyice eridikten sonra pişirme işlemine başlanmalıdır 13. Ocakta ısınmaya başlayan süte, şeker ve salep eklenirken süt azar azar ilave edilmeli ve sürekli karıştırılmalıdır 4.
- Pütürlü karışımı eleme: Salep karışımında pütürlük kalmadıysa, fincanlara dökülmeden önce bir çay süzgeci kullanılabilir 2.
- Nişasta ekleme: Bir tatlı kaşığı salep, iki kaşık şekerle kuruyken homojen bir şekilde karıştırılıp süte ilave edilebilir 2.
Bu yöntemlerle salebin topaklanması önlenebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: