Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde salep kıvamını ayarlamak için aşağıdaki adımları izlemek önemlidir:
- Süt Seçimi: Tam yağlı süt kullanmak, salebin daha yoğun bir kıvam almasını sağlar 24.
- Salep Miktarı: 1 litre süt için 2 tatlı kaşığı toz salep kullanmak idealdir 1.
- Karıştırma: Salep tozunu süte eklerken sürekli karıştırmak, topaklanmayı önler ve pürüzsüz bir kıvam elde edilmesini sağlar 24.
- Pişirme Süresi: Karışımı kısık ateşte 10-15 dakika boyunca karıştırmaya devam edin 2. Kıvamını yoğunlaştırmak isterseniz pişirme süresini biraz daha uzatabilirsiniz 1.
- Şeker ve Aromalar: 2 yemek kaşığı toz şeker eklemek, salebin lezzetini artırır 2. Ayrıca, üzerine tarçın, vanilya veya fındık ekleyerek aromasını zenginleştirebilirsiniz 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: