Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Urfa kebabı evde yapmak için gerekli malzemeler:
- 400 gram orta yağlı kıyma (dana döş/kuzu karışık) 1;
- 50 gram kuyruk yağı (çekilmiş) 1;
- 2 diş sarımsak 1;
- 1 tatlı kaşığı domates salçası 1;
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber 1;
- 1 çay kaşığı pul biber 1;
- 1 adet rendelenmiş soğan 1;
- 1 çay kaşığı tuz 1.
Hazırlanışı:
- 2 kere çekilmiş kıymayı yoğurma kabına alın 1.
- Üzerine rendelenmiş soğan, sarımsak, salça ve baharatları ilave ederek en az 10 dakika boyunca yoğurun 1.
- Yoğurulan harcı şişlere dizin 1. Bu şekilde bozdolabında en az 45 dakika dinlendirin 1.
- Urfa kebabını fırın tepsisine alın 1. Yanlarına domates, yeşil biber, kapya biberi de ekleyin 1.
- Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında kızarana kadar pişirin 1.
- Yanına sumak ve tuzla ovduğumuz soğan salatasıyla servis edin 1.
Ayrıca, elektrikli ızgarada veya çöp şiş ya da metal şişlerde de Urfa kebabı pişirebilirsiniz 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: