Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel şiş kebabı pişirmek için aşağıdaki yöntemler uygulanabilir:
- Mangalda pişirme: Etler, kebap şişlerine geçirildikten sonra kor haline gelmiş mangala tek tek dizilir ve birkaç dakika aralıklarla çevrilerek pişirilir 4.
- Fırında pişirme: Etler, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir ve üzerlerine fırçayla sıvı yağ sürülerek 180 derece fırında alt üst pişene kadar pişirilir 2.
- Tavada pişirme: Döküm veya ızgara tavası kullanılarak, iyice ısıtılmış tavada birkaç dakikada bir çevrilerek pişirilir 14.
Pişirme öncesinde dikkat edilmesi gerekenler:
- Et seçimi: Şiş kebap için koyun etinin but kısmı kullanılmalıdır 4.
- Marinasyon: Et, süt, yoğurt, zeytinyağı, soğan suyu, sarımsak, limon, sirke, biberiye, kekik gibi malzemelerle marine edilerek en az 6-8 saat buzdolabında dinlendirilmelidir 45.
- Şişleme: Etler, şişlere düzgünce, çok sıkışık veya çok aralıklı olmayacak şekilde geçirilmelidir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: