Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel şiş kebabı pişirmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
- Etlerin Marine Edilmesi: 600 gr dana bonfile veya kuzu etini kuşbaşı şeklinde doğrayın ve bir kaba alın 1. Üzerine 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 tatlı kaşığı sirke veya limon suyu, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 2 diş ezilmiş sarımsak, 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı kekik ve 1 çay kaşığı karabiber ekleyerek karıştırın 13. En az 2 saat, tercihen 1 gece boyunca buzdolabında dinlendirin 1.
- Şişlerin Hazırlanması: Marine ettiğiniz etleri buzdolabından çıkarıp oda sıcaklığında 15-20 dakika bekletin 1. Şiş çubuklarına sırasıyla et, biber, soğan ve domates parçalarını dizin 1.
- Pişirme Yöntemleri:
- Mangalda Pişirme: Kömürde pişirme imkanınız varsa, şişleri ızgaraya yerleştirin ve ara ara çevirerek 10-12 dakika pişirin 1.
- Fırında Pişirme: Fırını 200°C'ye ısıtın, şişleri yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine yerleştirin ve 15-20 dakika pişirin 1.
- Tavada Pişirme: Geniş bir tavayı iyice ısıtın ve az miktarda zeytinyağı ekleyerek şişleri her tarafı güzelce kızarana kadar çevirerek pişirin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: