Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde Alman ekmeği yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 su bardağı ılık su 25;
- 1 su bardağı ılık süt 25;
- 2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı 2;
- 1 paket maya 25;
- 1 tatlı kaşığı şeker 2;
- 1 tatlı kaşığı tuz 2;
- 5 su bardağı un (kontrollü ekleyin) 25;
- 2 litre su (haşlamak için) 25;
- 2 yemek kaşığı karbonat (haşlamak için) 25;
- Susam ve iri tuz (üzeri için) 25.
Yapılışı:
- Derin bir kaba un hariç tüm malzemeleri alın 2.
- Unu azar azar ekleyip yoğurun 2.
- Hamuru 1 saat mayalandırın 2.
- Hamuru 8 eşit parçaya bölün ve bezeleri güzelce yuvarlayıp üzerini örtün 2. 20 dakika da bu şekilde mayalandırın 2.
- Derin bir tencerede 2 litre suyu kaynatın, içerisine karbonatı ekleyip karıştırın 2.
- Mayalanan hamurları suyun içerisine alın, 25 saniye bir tarafını, 25 saniye diğer tarafını pişirin 2.
- Fazla suyunu çektirip bezelerin formunu bozmadan yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin 2.
- Bezelerin üzerine tenceredeki karbonatlı sudan fırça yardımıyla sürüp iri tuz ve susam serpin 2.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin 2.
Alternatif bir tarif:
- 500 gr kızıl buğday unu 3;
- 500 ml ılık su 3;
- 2 yemek kaşığı elma sirkesi 3;
- 2 tatlı kaşığı deniz tuzu 3;
- 1 yaş maya veya instant maya 3;
- 70 gr kırık keten tohumu 3;
- 70 gr karışık kabak ve ay çekirdeği 3.
- Malzemeleri sırasıyla karıştırın ve biraz yoğurun 3.
- Kalıbınıza yağlı kağıt serin ve hamuru içine boşaltın 3.
- Hamur kabarmadan hemen soğuk fırına verip 170 derecede tam 1 saat 15-20 dakika kızartın 3.
Alman ekmeği tariflerinin bulunduğu bazı siteler:
- yemek.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: