Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Evde Alman ekmeği yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 su bardağı tam buğday unu 2;
- 2 su bardağı 7 tahıllı un 2;
- 1 su bardağı beyaz un 2;
- 1 paket instant maya 2;
- 2,5-3 su bardağı ılık su 2;
- Haşlamak için 2 litre su 2;
- 2 yemek kaşığı karbonat 2;
- Üzeri için susam ve çörek otu 2.
Yapılışı:
- Unlar ve instant mayayı geniş bir karıştırma kabında harmanlayın 2.
- Suyu azar azar ilave ederek pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun 2.
- Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika mayalanmaya bırakın 2.
- Mayalanan hamurun havasını almak için hafif yoğurun ve mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıp yuvarlayın 2.
- Büyük bir mutfak peçetesinin üzerine hafif un serpin ve yuvarladığınız ekmekleri aralıklı olarak peçetelerin üzerine dizin 2. Üzerlerini nemli bir bezle örtüp mayalanması için 50-60 dakika daha bekletin 2.
- Suyu ve karbonatı geniş bir tencerede kaynatın 2.
- Kabaran ekmeklerinizi tek tek kaynayan suya atıp 30 saniye kadar haşlayın 2. Bir kevgir yardımıyla sudan çıkartıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin 2.
- Hamurlar kurumadan susam ve çörek otu serpin 2. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: