Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En iyi dürüm için kullanılan et türü, kişisel tercihlere bağlıdır. Ancak, döner yapımında en sık tercih edilen et türleri dana eti, kuzu eti ve bu iki etin karışımıdır 24.
- Dana eti: Yumuşak ve yağ oranı dengeli etler olan antrikot, kontrfile ve tranç, dönerin kıvamını ve yapısını en iyi şekilde sağlar 2.
- Kuzu eti: Özellikle Güneydoğu ve Doğu Anadolu mutfağında sıkça tercih edilir, dönerin daha yoğun ve baharatlı bir aroma kazanmasına yardımcı olur 2.
- Karışık et: Dana ve kuzu eti karışımı, dönerin hem lezzetini artırır hem de yumuşak bir doku sunar 2.
Ayrıca, balıktan yapılan dürümler de bulunmaktadır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: