Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Etli pirinç pilavı yapmak için gerekli malzemeler:
- 500 gram kuşbaşı kuzu veya dana eti 2;
- 2 yemek kaşığı tereyağı 12;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ 12;
- 2 su bardağı pirinç 12;
- 3 su bardağı sıcak su 12;
- 1 tatlı kaşığı tuz 2.
Yapılışı:
- Kuşbaşı etleri tencereye alın ve kendi suyunu salıp çekene kadar kavurun 2.
- Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin, kapağını kapatın ve etler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin (yaklaşık 30-40 dakika) 2.
- Pişen etlerin üzerine tereyağı ve sıvı yağı alın 2.
- Yağ kızınca süzülmüş pirinci ve tuzu ekleyin 2.
- Pirinçler şeffaflaşana kadar orta ateşte kavurun 2.
- Ardından 3 su bardağı sıcak suyu ilave edin 2.
- Tencerenin kapağını kapatın, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin 2.
- Ocağı kapatıp pilavı 15 dakika demlenmeye bırakın 2.
Püf noktaları:
- Pilavı pişirdikten sonra mutlaka 10-15 dakika demlendirmek gerekir 2.
- Pirinçleri kavurmadan önce suda 20 dakika bekletip süzmek, pilavın daha tane tane olmasını sağlar 2.
Etli pirinç pilavı tarifi için alternatif kaynaklara aşağıdaki web sitelerinden ulaşılabilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: