Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Etli pirinç pilavı yapmak için gerekli malzemeler:
- 3 bardak pirinç 1;
- 500 gram koyun eti 1;
- 2 adet soğan 1;
- 3 adet domates 1;
- 5 yemek kaşığı tereyağı 1;
- su 1;
- tuz 1.
Yapılışı:
- Pirinci tuzlu ılık suda 30 dakika bekletin ve süzün 1.
- 1,5 yemek kaşığı yağda soğanı ve kuşbaşı eti kavurun, et suyunu salıp çeksin 1.
- Domatesleri rendeleyin, et kıvama gelince tuz ve baharat katarak ete ilave edin 1.
- Domatesler de sote olunca 3 bardak sıcak su katıp kaynamaya bırakın (2 saat) 1. Etler iyice yumuşayınca pilavı pişirmeye başlayın 1.
- Kalan yağı bir tencerede kızdırın pirinci kavurun 1.
- Pirincin kıvamı gelince diğer tencerede ki etleri ve suyu buraya alın, gerekirse üstünü sıcak su ile tamamlayabilirsiniz 1.
- Pirinç suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin ve 30 dakika dinlendirip servis edin 1.
Ayrıca, etli pirinç pilavını daha ekonomik hale getirmek için haşlanmış et veya kemik suyu kullanılabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: