Buradasın
Muhallebi yaparken kaynatılmış süt nasıl kullanılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kaynatılmış süt, muhallebi yapımında şu şekilde kullanılır:
- Bir tencereye 1 bardak sütü ekleyin ve orta ateşte ısıtmaya başlayın 1.
- Süt ısındıktan sonra, 2 yemek kaşığı toz şekeri ilave edin ve şekerin tamamen erimesini sağlayın 1.
- Süt kaynamaya başladıktan sonra, 2 yemek kaşığı mısır nişastasını dikkatlice ekleyin 1. Karıştırarak muhallebi karışımını pişirin 1.
- Karışımın topaklanmaması için sürekli karıştırmak önemlidir 1.
- Muhallebi koyulaşmaya başladığında, isteğe bağlı olarak 1 tatlı kaşığı vanilin ekleyin 1.
Bu adımlar, muhallebinin pürüzsüz bir kıvam almasını sağlar 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: