Buradasın
Muhallebi yaparken kaynatılmış süt nasıl kullanılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Muhallebi yaparken kaynatılmış süt kullanımı hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, muhallebi yapımında genel olarak şu adımlar izlenir:
- Malzemelerin hazırlanması: Süt, toz şeker, buğday nişastası veya un, vanilin ve isteğe bağlı olarak tereyağı veya damla sakızı 135.
- Tencereye ekleme: Tencereye süt, un ve nişastayı koyup topaklanmaması için iyice çırpın 34.
- Pişirme: Toz şekeri ekleyin ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin 34.
- Kıvam alma: Koyulaşıp göz göz olmaya başlayınca ocaktan alın, vanilin ve tereyağını ekleyin 34.
- Servis: Kaselere paylaştırın, oda sıcaklığına gelince buzdolabında soğutun 35.
Sütün kaynatılmadan önce bir süre oda sıcaklığında bekletilmesi, daha homojen bir kıvam elde edilmesine yardımcı olur 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: