Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Etin en hızlı şekilde yumuşaması için uygulanabilecek yöntemlerden bazıları şunlardır:
- Kivi ile marine etme 5. Kivi, ananas veya papaya gibi meyvelerle etleri marine etmek, etin yumuşamasına yardımcı olabilir 5.
- Soda kullanımı 5. Etin bir gün önceden soda içinde bekletilmesi, yumuşamasını sağlayabilir 5.
- Süt ile marine etme 5. Etin süt, zeytinyağı ve baharatlarla hazırlanan bir karışım içinde bekletilmesi, kısa sürede yumuşamasını sağlayabilir 5.
- Tuzlama 5. Etin pişirmeden önce tuzlanıp bir iki saat bekletilmesi, yumuşamasını sağlayabilir 5. Ancak pişirme aşamasına geçmeden önce fazla tuzun bir bez yardımıyla alınması gerekir 5.
Eti yumuşatma işlemi, etten anlayan biri tarafından yapılmalıdır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: