Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Et alırken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar şunlardır:
- Güvenilir Yerlerden Alım: Bilinen, güvenilir ve sertifikaya sahip üretim ve satış yerlerinden et alınmalıdır 12.
- Veteriner Kontrolü: Etlerin veteriner kontrolünden geçmiş olması gerekmektedir 14.
- Son Tüketim Tarihi: Kolay bozulabilen etlerde son tüketim tarihi mutlaka kontrol edilmelidir 12.
- Etin Görünümü: Etin canlı ve parlak renkte, kendine has kokusunda olması gerekir 13. Aşırı ıslaklık ve yapışkanlık bulunmamalıdır 3.
- Paketleme: Modifiye Atmosfer Paketleme (MAP) ile paketlenmiş etler, tazeliğini ve kalitesini korumak açısından tercih edilmelidir 1.
- Saklama Koşulları: Etler hemen tüketilmeyecekse buzdolabında 2-3 gün, derin dondurucuda ise -18 °C’de en fazla 3-4 ay saklanmalıdır 1.
- Pişirme Yöntemleri: Etin çeşidine ve bağ dokusuna göre uygun pişirme yöntemleri (haşlama, ızgara, fırında pişirme) tercih edilmeli, kızartmadan kaçınılmalıdır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: