Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Et oturtma yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz:
Malzemeler:
- 3 adet patates 1
- 2 adet domates 1
- 300 gram kuşbaşı et 1
- Zeytinyağı 1
- 1 adet kuru soğan 1
- 1 yemek kaşığı domates salçası 1
- 1 tatlı kaşığı biber salçası 1
- Tuz 1
- Su 1
Yapılışı:
- Patatesleri yuvarlak kesip bir kap suda bekletin 1.
- Tavada eti soğanla kavurun, ardından domates ilave edip biraz daha kavurun 1.
- Bir kapta salçaları karıştırıp su ile biraz kıvamını açın 1.
- Patatesleri tencereye dizin, üzerine et karışımını koyup tekrar patates ile kapatın 1.
- En son salça sosunu döküp tuz ve baharat ekleyin 1.
- Patates seviyesine kadar su ekleyin ve kapağını kapatın 1.
- Kaynamaya başlayınca altını kısın, patatesler yumuşayınca yemeğin altını kapatın 1.
Alternatif olarak, etli patlıcan oturtma tarifi de şu şekilde yapılabilir:
Malzemeler:
- 2 adet bostan patlıcanı 3
- 250 gram kuşbaşı et 3
- 1 adet soğan 3
- 1 diş sarımsak 3
- 2 adet yeşil biber 3
- 2 adet domates 3
- 1/2 çay kaşığı karabiber 3
- 1 tatlı kaşığı tuz 3
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 3
- 1/2 çay kaşığı pul biber 3
Yapılışı:
- Patlıcanları yuvarlak yuvarlak kesip sıvı yağ sürüp fırında terletin 3.
- Etleri bir tencereye koyup suyunu çekinceye kadar pişirin 3.
- Üzerine sıvı yağ gezdirip küp küp doğranmış soğan ve sarımsağı ilave ederek kavurun 3.
- Yeşil biberi ekleyip sotelemeye devam edin 3.
- Baharatları ekleyip ara ara karıştırarak zar şeklinde doğradığınız domatesleri ilave edin 3.
- Patlıcanları çatal yardımı ile düzleyip içlerini kaşık yardımı ile doldurun 3.
- Üzerlerine 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve çeyrek çay bardağı sıcak su gezdirip 180 derecelik fırında pişirin [
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: