Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Etli oturtma yapmak için gerekli malzemeler:
- yarım kg et 2;
- 3 adet patlıcan 2;
- 3 adet patates 2;
- 2 adet biber 2;
- 2 adet domates 2;
- 3 diş sarımsak 2;
- 1 yemek kaşığı salça 2;
- 3 bardak et suyu 2;
- tuz 2;
- sıvı yağ (kızartma için) 2.
Yapılışı:
- Etleri haşlamak için düdüklü tencereye koyun ve 30 dakika pişirin 2.
- Alaca soyulan patlıcanları kızartın, ardından küp küp doğranıp kızartılan patatesleri tepsiye dizin 2.
- Bir tencereye salça ve et suyunu ekleyip açın, etleri, sarımsakları ve tuzu ekleyip 5 dakika kaynatın 2.
- Rendelenmiş domatesi tencereye ekleyin 2.
- Biberleri ve bir domatesi dilimleyip tepsiye dizin, 200 derecelik fırında 25 dakika pişirin 2.
Alternatif olarak, kuşbaşılı patlıcan oturtma yapmak için:
- patlıcanları yuvarlak kesip sıvı yağ sürüp fırın kabında terletebilirsiniz 3;
- etleri bir tencereye koyup suyunu çekinceye kadar pişirebilir, üzerine sıvı yağ, soğan ve sarımsak ekleyip kavurabilirsiniz 3;
- baharatlar ve doğranmış domatesleri ekleyip çok az suyu kalıncaya kadar pişirebilirsiniz 3;
- fırından çıkan patlıcanların içini kaşık yardımıyla doldurup üzerlerine sıvı yağ ve sıcak su gezdirerek 180 derece fırında pişirebilirsiniz 3.
Etli patates oturtma yapmak için:
- patatesleri yuvarlak kesip suda bekletebilirsiniz 4;
- tavada eti soğanla kavurup domates ekleyerek biraz daha kavurabilirsiniz 4;
- salçaları su ile açıp bir kapta karıştırabilirsiniz 4;
- patatesleri tencereye dizip üzerine et karışımını koyduktan sonra tekrar patatesle kapatabilirsiniz 4;
- salça sosunu ekleyip tuz ve baharatları ilave ederek patatesler yumuşayana kadar pişirebilirsiniz 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: