Buradasın
Düdüklü tencerede et sote nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Düdüklü tencerede et sote yapmak için gerekli malzemeler:
- 300 gram kuşbaşı et 12;
- 3-4 adet yeşil biber 1;
- 1 adet soğan 12;
- 2 adet domates 12;
- 3 diş sarımsak 1;
- 1 yemek kaşığı biber salçası 1;
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ 1;
- 1 tatlı kaşığı kimyon 12;
- 1 çay kaşığı karabiber 12;
- 1 çay kaşığı tuz 12;
- 1 su bardağı sıcak su 2.
Yapılışı:
- Düdüklü tencerenin içine yağ ve etleri alın, kavurmaya başlayın 12.
- Biraz kavurduktan sonra soğan ve biberi ilave edin, kavurmaya devam edin 12.
- Ardından salça ve domatesi ekleyin 12.
- Tuz, baharatlar ve suyu ekleyip düdüklü tencerenin kapağını kapatın 12.
- Yemek kaynamaya başlayınca düdüğü indirin ve 25-30 dakika pişirin 12.
- Ocaktan alıp kapağı dikkatlice açarak servis edin 1.
Püf noktaları:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: