Buradasın
Düdüklü tencerede et sote nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Düdüklü tencerede et sote yapmak için gerekli malzemeler:
- 300 gram kuşbaşı et 12;
- 3-4 adet yeşil biber 1;
- 1 adet soğan 12;
- 2 adet domates 12;
- 3 diş sarımsak 1;
- 1 yemek kaşığı biber salçası 1;
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ 1;
- 1 tatlı kaşığı kimyon 12;
- 1 çay kaşığı karabiber 12;
- 1 çay kaşığı tuz 1.
Yapılışı:
- Düdüklü tencerenin içine yağ ve etleri alın, kavurmaya başlayın 1.
- Biraz kavurduktan sonra soğan ve biberi ilave edin, kavurmaya devam edin 1.
- Ardından salça ve domatesi de ekleyin 1.
- Tuz ve baharatlarını, suyunu ekleyip düdüklü tencerenin kapağını kapatın 1.
- Yemek kaynamaya başlayınca düdüğünü indirerek 25-30 dakika kadar pişirin 1.
- Ocağı kapatıp, düdüklü tencerenin kapağını dikkatli bir şekilde açarak servis edin 1.
Bu tarif, yemek.com sitesinden alınmıştır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: