Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Patates Kroket Tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şu şekildedir:
Malzemeler:
- 6 adet patates (800 gr) 1
- 1 su bardağı nişasta (100 gr) 1
- Rendelenmiş kaşar peyniri (150 gr) 1
- 1 tutam maydanoz 1
- 1 tatlı kaşığı tuz (8 gr) 1
- Üzeri için; 1 adet yumurta, 1 su bardağı galeta unu 1
- Kızartmak için; sıvı yağ 12
Yapılışı:
- Küp küp doğranan patatesler tencereye alınıp üzerini geçecek kadar su doldurulup haşlanır 1.
- Haşlanan patatesler süzdürülüp ezilerek püre kıvamına getirilir 1.
- Üzerine nişasta eklenip karıştırılır 1.
- Rendelenmiş kaşar, kıyılmış maydanoz ve tuz da ilave edilerek elle yoğrulur 1.
- Eller yağlanarak parçalar kopartılıp avuç içinde sıkılarak silindir şekli verilir 1.
- Bir kase içerisinde yumurta çırpılır 1.
- Hazırlanan kroketler önce yumurtaya ardından da galeta ununa bulanıp tepsiye alınır 1.
- Tavaya sıvı yağ alınıp iyice kızdırılır ve ardından kroketler çevrilerek kızartılır 1.
Afiyet olsun.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: