Buradasın
Esnaf usulü kıymalı biber dolması nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Esnaf usulü kıymalı biber dolması tarifine dair bilgi bulunamadı. Ancak, kıymalı biber dolması yapmak için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir:
Malzemeler:
- 20 adet orta boy dolmalık biber 1;
- 2 adet orta boy kuru soğan 1;
- 150 gr kıyma 1;
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ 1;
- 2 adet domates 1;
- 1,5 su bardağı pirinç 1;
- 1 yemek kaşığı domates salçası 1;
- 1 çay kaşığı pul biber 1;
- Yarım çay kaşığı karabiber 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1;
- Yarım demet maydanoz 1.
Yapılışı:
- Biberlerin kapakları çıkartılarak içleri boşaltılır ve yıkanır 1.
- Tencereye sıvı yağ alınarak küçük küçük doğranmış soğan hafif kavrulur 1.
- Üzerine kıyma ilave edilerek suyunu salıp rengi dönene kadar kavrulmaya devam edilir 1.
- Kabukları soyulan ve küçük doğranan domatesler eklenir ve 3-4 dakika domatesler suyunu çekene kadar kavrulur 1.
- Salça, pul biber, karabiber, tuz ilave edilerek karıştırılır 1.
- Son olarak yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinç ile kıyılmış maydanoz eklenerek karıştırılır ve ocaktan alınır 1.
- Hazır olan iç harcı ile biberlerin içleri bir kaşık yardımı ile doldurularak üzerlerine domates ile kapak yapılır ve tencereye dizilir 1.
- Sos için salça sıcak su ile çözdürülür ve dolmaların üzerlerinden gezdirilerek tencereye dökülür 1.
- Dolmaların yarısını geçecek kadar tekrar sıcak su ilave edilerek kapağı kapatılır ve orta ateşteki ocakta pirinçler yumuşayana ve dolmalar pişene kadar pişirilir 1.
Kıymalı biber dolması tarifi, farklı kaynaklarda değişiklik gösterebilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: