Buradasın
Eski kollu kıyma makinesinde et nasıl çekilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Eski kollu kıyma makinesinde et çekmek için aşağıdaki adımlar izlenir:
- Eti hazırlama: Et, buzdolabında bir gece dinlendirilir ve kuşbaşından biraz daha büyük parçalara ayrılır 13.
- Yıkama: Et, içe suyu ile bir kez yıkanır 1.
- Makineye yerleştirme: Et parçaları, kıyma makinesine 4-5 adet aynı anda olacak şekilde konur 1.
- Çekme işlemi: Et, bir kez çekilir 1.
- Son işlem: Tüm etler makineden geçirildikten sonra, köpük tabaklara ayrılarak buzlukta saklanabilir veya hemen kullanılmak üzere ayrılabilir 1.
Dikkat edilmesi gerekenler:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: