Buradasın
Eski kollu kıyma makinesinde et nasıl çekilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Eski kollu kıyma makinesinde et çekmek için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir:
- Eti Hazırlayın: Etinizi bir gece boyunca buzdolabında dinlendirin ve kuşbaşından biraz daha büyük parçalara ayırın 2.
- Yıkama: Küçük parçalara ayırdığınız eti, içe suyu ile bir kez yıkayın 2.
- Makineye Yerleştirme: Et parçalarını, kıyma makinenize 4-5 adet aynı anda olacak şekilde koyun 2.
- Çekme İşlemi: Bir kez çekilen kıymayı tekrar et yuvasına koyarak ikinci kez çekin 2. İki kez çekilmiş kıymanın lezzeti artar ve dokusu yumuşar 2.
- Son İşlem: Tüm etleri bu şekilde makineden geçirdikten sonra, köpük tabaklara ayırarak buzlukta saklayabilir veya hemen kullanmak üzere ayırabilirsiniz 2.
Dikkat Edilmesi Gerekenler:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: