Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Erzurum'un yedi meşhur yemeği şunlardır:
- Cağ Kebabı: Kuzu etinden yapılan ve yatay olarak pişirilen bir kebap türüdür 12.
- Aşotu Çorbası: Yoğurt, soğan, kişniş ve buğday ile hazırlanan sıcak bir çorbadır 13.
- Kesme Aşı: Erişte ve yeşil mercimek ile yapılan bir yemektir 1.
- Erzurum Ketesi: Gül şekli verilerek sunulan, tereyağlı bir hamur işidir 12.
- Su Böreği: Erzurum'da farklı bir şekilde hazırlanan, her parçasına yumurta isabet ettirilen bir börektir 13.
- Lalanga: Yumurta, un ve süt ile hazırlanan, kahvaltıların olmazsa olmazıdır 12.
- Kadayıf Dolması: Tel kadayıfın ceviz ile doldurulup kızartılması ve şerbetle tatlandırılmasıyla yapılan bir tatlıdır 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: