Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Erzurum'da 3 günde yenebilecek bazı lezzetler:
- Cağ Kebabı: Gel Gör Cağ Kebap, Aksu Cağ Kebap, Çınar Cağ Kebap gibi yerlerde yumuşak ve yağ dengesi iyi olan cağ kebabını deneyebilirsiniz 12.
- Kadayıf Dolması: Terminal Caddesi'ndeki Kadayıfçı Muammer Usta'da hafif ve lezzetli kadayıf dolmasını tatabilirsiniz 13.
- Lor Dolması: Hünerli Eller Lokantası veya Sini Lokantası'nda bol tereyağıyla pişirilmiş lor dolmasını deneyebilirsiniz 34.
- Aşotu Çorbası: Esnaf lokantalarında veya yöresel yemekler sunan restoranlarda aşotu çorbasını içebilirsiniz 34.
- Şiş Köfte: Emir Şeyh Nedim Köftecisi'nde şiş köfte yiyebilir, ardından özel pekmezli baklavalarını da tatabilirsiniz 12.
- Tatar Böreği: Erzurum usulü Tatar böreğini, un, yumurta, tuz ve su ile hazırlanan hamur ve isteğe göre patatesli, soğanlı veya kıymalı harçla deneyebilirsiniz 4.
- Lalanga: Yumurta, un ve süt karışımıyla yapılan lalangayı, kahvaltı ve çay saatlerinde tüketebilirsiniz 34.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: