Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Erzurum'da 3 günde yiyebileceğiniz bazı yöresel yemekler şunlardır:
- Cağ Kebabı: Kuzu etinden yapılan ve yatay şekilde pişirilen bir kebap türüdür 12.
- Aşotu Çorbası: Yoğurt, soğan, kişniş ve buğday ile hazırlanan sıcak bir çorbadır 13.
- Kadayıf Dolması: Tel kadayıfın içine ceviz veya fıstık konularak yapılan tatlı bir lezzettir 23.
- Şalgam Dolması: Şalgam dilimleri arasına kıyma ve bulgurlu harç eklenerek hazırlanan bir yemektir 13.
- Lalanga: Yumurta, un ve süt ile yapılan, Erzurum kahvaltılarının vazgeçilmezidir 13.
Bu yemekleri denemek için Erzurum'un tarihi ve turistik yerlerini de ziyaret edebilirsiniz.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: