Kete, Doğu Anadolu Bölgesi, Doğu Karadeniz ve Güney Kafkasya'da tüketilen bir şekerli ekmek çeşididir. Nerenin yemeği olduğu, yapıldığı bölgeye göre değişiklik gösterir: Bayburt ketesi, içine un ve tereyağı kavrularak konulan bir iç malzemesi ve gömme tandırda yapılmasıyla öne çıkar. Kars ketesi, içine kavrulmuş un eklenerek ve ev yapımı tereyağı kullanılarak yapılır. Erzurum ketesi, açma kete olarak yapılır; hamur, yağ, tuz, şeker, yaş maya ve su ile yoğrulup rulo haline getirildikten sonra içine ceviz, un kavurması veya peynir konularak pişirilir. Kayseri ketesi, içi boş veya un kavurmalı olarak yapılır. Hakkari ketesi, Hakkari'de yapılan kete çeşididir. Kete, Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan ve Ermenistan'da da farklı çeşitleriyle bilinir.