Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Erişte, genellikle 10 ila 15 dakika arasında pişer 2.
Pişirme süresi, eriştenin türüne ve pişirme yöntemine göre değişiklik gösterebilir:
- Haşlayarak pişirme: Eriştelerin üzerine bol su konup kaynadıktan sonra yaklaşık 10-12 dakika pişirilir 5.
- Demleyerek pişirme: Eriştelerin üzerine sadece pişmeleri için gerekli olacak miktarda su konur ve su çekildiğinde pişirme işlemi tamamlanır 13.
- Kavurarak pişirme: Erişteler yağda hafif renk alana kadar kavrulur, ardından su eklenerek pişirilir 13.
- Kızartarak pişirme: Erişteler önce haşlanıp ardından tavada kızartılır 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: