Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En yüksek polifenollü zeytinyağı, üreticiler tarafından ilk mahsulden elde edilen erken hasat zeytinyağıdır 13.
Özellikle Ekim ayında henüz yeşil renkte olan zeytinlerin hasat edilmesiyle üretilen zeytinyağları, yüksek polifenol içeriğine sahiptir 1.
Ayrıca, 2020/2019 Fenolive 1050+ analiz raporuna göre, en az 1050 mg/kg polifenol içeren zeytinyağları da yüksek polifenollü olarak değerlendirilmektedir 2. Bu değer, Türkiye'de bir rekor olarak kabul edilmektedir 2.
Polifenol seviyesinin, zeytin çeşidine ve ağaçların bulunduğu yerin yüksekliğine bağlı olarak değişebileceği unutulmamalıdır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: