Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Polifenolü yüksek zeytinyağını anlamak için aşağıdaki kriterlere dikkat edilebilir:
- Tadı ve Acılığı: Polifenoller doğal olarak hafif bir yakıcılık ve acılık hissi yaratır, boğazda hafif bir yanma olması kaliteli zeytinyağının işaretidir 12.
- Erken Hasat ve Soğuk Sıkım: Polifenol oranı, erken hasat edilen zeytinlerde daha yüksek olur ve soğuk sıkım yöntemiyle işlenen zeytinyağları polifenol içeriğini daha iyi korur 12.
- Laboratuvar Testleri: Güvenilir üreticiler, polifenol miktarlarını analiz ettirerek ürünlerinde belirtebilir 13.
Ayrıca, koyu yeşil veya altın sarısı renk, meyvemsi, otumsu ve bademsi aromalar da yüksek polifenollü zeytinyağlarının özelliklerindendir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: