Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
"En iyi bardak çorba" konusunda kesin bir görüş yoktur, çünkü çorba tercihleri kişisel zevklere göre değişir. Ancak, dünyanın en iyi çorbaları arasında gösterilen bazı seçenekler şunlardır:
- Rawon 1. Endonezya mutfağından bir çorba olup, sığır etinin yavaş yavaş kızartılmasıyla hazırlanır ve limon otu, zencefil ve kırmızı biber gibi malzemelerle tatlandırılır 1.
- Soto Betawi 1. Yine Endonezya mutfağından olan bu çorba, et ve sakatat parçalarından oluşur ve hindistan cevizi sütünde kaynatılır 1.
- Bori Bori 1. Paraguay mutfağına ait olan bu çorba, et, mısır unu ve peynirden yapılır, ayrıca kereviz, havuç ve soğan gibi sebzelerle zenginleştirilir 1.
- Tonkotsu Ramen 13. Japonya kökenli bu çorba, yumurta sarısı, taze erişte, yeşil soğan ve bambu filizlerinden oluşur 1.
- Yayla Çorbası 34. Türkiye'den listede yer alan bu çorba, haşlanmış pirinç veya arpa ile hazırlanır ve terbiyesinde yoğurt kullanılır 34.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: