• Buradasın

    En güzel terbiyeli tavuk çorbası nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    En güzel terbiyeli tavuk çorbası için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz:
    Malzemeler:
    • 4 su bardağı tavuk suyu 1
    • 1 çorba kaşığı tel şehriye 1
    • 1 çorba kaşığı arpa şehriye 1
    • 1 çorba kaşığı sıvı yağ 1
    • 1 çorba kaşığı un 1
    • 1 tatlı kaşığı sirke 1
    • 2 diş sarımsak 1
    • 1 tatlı kaşığı limon suyu 1
    • Üzeri için: 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 çay kaşığı nane, 1 çay kaşığı salça 1
    Yapılışı:
    1. Tavuk suyunu kaynatın ve içine şehriyeleri ekleyin 1.
    2. Ayrı bir tencerede sıvı yağı kızdırın ve üzerine unu koyup kavurun 1.
    3. Unun kokusu çıkınca, önceden kaynatılan tel ve arpa şehriyeli tavuk suyunu yavaş yavaş ekleyerek karıştırın 1.
    4. Sirke ve sarımsağı da ilave edip 1 dakika daha kaynatın 1.
    5. Kaynayan çorbanın üzerine, tereyağında kızdırılmış salçalı nane ekleyerek sıcak olarak servis yapın 1.
    Alternatif olarak, Arda'nın Mutfağı sitesinde yer alan terbiyeli tavuk çorbası tarifini de deneyebilirsiniz 2:
    1. Tavukları bir tencerede haşlayın ve süzün 2.
    2. Bir tencerede tereyağını eritin ve tavuk suyunu ekleyip kaynamaya bırakın 2.
    3. Haşlanmış tavukları didikleyin 2.
    4. Arpa şehriye, tuz ve tiftiklenmiş tavukları tencereye ekleyip kaynamaya bırakın 2.
    5. Bir kasede yumurta sarısı, limon suyu ve buğday nişastasını karıştırın 2.
    6. Çorbadan aldığınız 1 kepçe suyla terbiyeyi ılıtın ve karıştırarak çorbaya ilave edin 2.
    7. Bir taşım daha kaynatarak piştikten sonra altını kapatın ve sıcak servis edin 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    Tavuk çorbası içine ne konur?

    Tavuk çorbası içine aşağıdaki malzemeler konulabilir: Tavuk eti: Genellikle baget veya kalça gibi kısımlar tercih edilir. Sebzeler: Havuç, patates, pırasa, kereviz gibi sebzeler haşlama esnasında lezzet katmak için eklenebilir. Un ve tereyağı: Tencerede kavrularak çorbanın temeli oluşturulur. Tel şehriye veya erişte: Çorbanın doyuruculuğunu artırmak için kullanılır. Baharatlar: Karabiber, tuz ve nane gibi baharatlar çorbanın lezzetini artırır. Ayrıca, çorba piştikten sonra 1 yemek kaşığı süt eklemek hem rengini hem de tadını güzelleştirir.

    En güzel terbiyeli çorba nasıl yapılır?

    En güzel terbiyeli çorba yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları izleyebilirsiniz: Malzemeler: - 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı veya zeytinyağı - 1 adet soğan - 2 adet havuç - 1 adet kırmızı kapya biber - 1 adet kereviz sapı - 1 adet kabak - 2 dal taze soğan - 6 su bardağı su - 1 yumurta sarısı - Yarım su bardağı yoğurt - 2 yemek kaşığı un Yapılışı: 1. Çorba tenceresinde yağı ısıtın ve ince doğranmış soğanı ekleyip yumuşayana kadar kavurun. 2. Üzerine sırasıyla küp doğranmış havuç, kırmızı biber, kereviz sapı, kabak ve ince doğranmış taze soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. 3. Suyunu ilave edip karıştırın ve tencerenin kapağını kapatıp 20 dakika kaynamaya bırakın. 4. Terbiyesi için bir karıştırma kabında yumurta sarısı, yoğurt ve unu çırpın. 5. Kaynayan çorbanın suyundan bir kepçe alıp terbiyeye yavaşça ekleyerek karıştırın. 6. Çorbanın altını kısın ve terbiyeyi çorba tenceresine azar azar dökün. 7. 10 dakika daha kaynattıktan sonra tuz ve karabiberini ekleyip sıcak servis edin.

    Tavuk haşlama çorbası nasıl yapılır?

    Tavuk Haşlama Çorbası yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: Malzemeler: - 1 adet tavuk göğsü (derili, çiğ) - 1 adet tavuk baget (derili) - 2 adet kuru soğan - 2 çorba kaşığı buğday unu - 3 diş sarımsak - 2 çorba kaşığı tereyağı - 1 çay kaşığı tuz (iyotlu) - 1 çay kaşığı karabiber - 5 su bardağı su (200 ml lik) Yapılışı: 1. Tavuk butunu derisinden ayırıp, göğüs ve 2 soğan ile birlikte haşlayın. 2. Haşlanmış etleri suyun içinden alıp küçük küçük doğrayın. 3. 2 yemek kaşığı unu 2 yemek kaşığı tereyağı ile ayrı bir tencereye alın ve unu 5 dakika kavurun. 4. Tavuğu haşladığınız tavuk suyuna bir miktar kaynamış su ilave edin ve suyu azar azar unun üzerine ekleyin. 5. Sarımsakları dövün ve doğranmış tavuklarla birlikte tencereye ilave edin. 6. Çorbaya tuzunu ekleyerek 10 dakika pişirin. 7. Servis yaparken üzerine çekilmiş karabiber serpin. Alternatif olarak, şehriyeli tavuk haşlama çorbası tarifi için şu adımları izleyebilirsiniz: 1. Tavukları bir tencerede haşlayın ve süzün. 2. Süzdüğünüz tavuk suyunu kenara ayırın. 3. Tavuk suyu ve suyu ilave edip kaynamaya bırakın. 4. Haşlanmış tavukları didikleyin. 5. Arpa şehriye, tuz ve didiklenmiş tavukları tencereye ekleyip kaynamaya bırakın. 6. Bir kasede terbiye için olan tüm malzemeleri karıştırın. 7. Çorbadan aldığınız 1 kepçe suyla terbiyeyi ılıtın ve karıştırarak çorbaya ilave edin. 8. Bir taşım daha kaynatarak pişirdikten sonra altını kapatın. 9. Üzerine ince kıyılmış dereotu serperek sıcak servis edin.

    En güzel şehriyeli tavuk çorbasının püf noktası nedir?

    Şehriyeli tavuk çorbasının en güzelinin püf noktası, tavukların iyice haşlanması ve ince ince didiklenmesidir. Diğer püf noktalar ise şunlardır: - Tavuk suyunun aromasını artırmak için çeşitli sebzeler ve defne yaprağı gibi baharatlar kullanılabilir. - Çorbanın kıvamını ayarlamak için un kullanılabilir, bu hem kıvam verir hem de suyunu hafifçe yoğunlaştırır. - Terbiye yaparak çorbaya farklı bir lezzet katılabilir, bunun için bir kasede 1 adet yumurta sarısı, yarım limon suyu ve 1 yemek kaşığı unu karıştırıp, çorbadan alınan suyla ılıtarak çorbaya eklemek önerilir.

    Tavuk suyuna çorba nasıl yapılır?

    Tavuk suyuna çorba yapmak için gerekli malzemeler: 1 adet büyük tavuk budu veya tavuk göğsü; 1 çorba kaşığı un; 1 çorba kaşığı tereyağı; 2 çorba kaşığı sıvı yağ; 3 avuç tel şehriye; Tuz, pul biber; 2-3 dal maydanoz. Yapılışı: 1. Tavuğu haşlayın: Tavuk budunu veya göğsünü bol suyla yıkayıp bir tencereye alın, üzerini geçecek kadar su ekleyerek haşlayın. 2. Un kavurma: Çorbayı yapacağınız tencereye tereyağı ve sıvı yağı ekleyin, üzerine unu ekleyerek kokusu çıkana kadar kavurun. 3. Tavuk suyunu ekleyin: Kavrulan una ayırdığınız tavuk suyunu ekleyin ve sürekli karıştırarak kaynamaya bırakın. 4. Şehriye ve terbiye: Su kaynadıktan sonra içerisine tel şehriyeleri ekleyin. 5. Baharatlandırma ve servis: Çorba kıvam aldıktan sonra pul biber, tuz ve doğranmış maydanozu ekleyin.

    Tavuk suyu çorba için hangi tavuk kullanılır?

    Tavuk suyu çorbası için tavuk göğsü, tavuk budu veya her ikisi birlikte kullanılabilir.

    Tavuk çorbası terbiyesi için hangi malzemeler kullanılır?

    Tavuk çorbası terbiyesi için kullanılan malzemeler şunlardır: Terbiye Malzemeleri: 1. Yumurta Sarısı: 1 adet. 2. Un: 1 kahve fincanı. 3. Limon Suyu: Yarım limon. 4. Su: 5-6 yemek kaşığı tavuk suyu. Ek Malzemeler (isteğe bağlı): - Yoğurt: 1 su bardağı. - Kavrulmuş Un: 1 yemek kaşığı.