Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel şef tabağını yapmak için aşağıdaki önerileri dikkate alabilirsiniz:
- Tabağın rengini özenle seçin 1. Beyaz tabak yemeği ön plana çıkarır, siyah tabak ise daha iddialı bir hava katar 1.
- Dikey olarak yükseklik katın 1. Alt kata püre, üstüne ana malzeme, en üste de bir garnitür yerleştirerek tabakta boyut yaratabilirsiniz 1.
- Tabağın hepsini doldurmayın 1. Tabağın bir kısmını bilinçli olarak boş bırakın, bu yemeğe nefes aldırır 1.
- Mikro yeşillik veya çiçek kullanın 1. Minicik fesleğen filizleri veya yenilebilir menekşeler tabağı sanat eserine dönüştürebilir 1.
- Sosu şekil vererek dökün 1. Sosu kaşıkla gelişi güzel dökmek yerine bir fırça yardımıyla çizgi çekebilir veya nokta nokta süsleyebilirsiniz 1.
- Tariflerinde aromalı yağlar deneyin 1. Trüf yağı veya aromalandırılmış tuzlar yemeğine şef eli değmiş havası verir 1.
- Profesyonel maşa kullanın 1. Mikro garnitürleri yerleştirirken elinizle değil, bir cımbızla çalışırsanız daha kontrollü ve temiz bir iş çıkarırsınız 1.
Ayrıca, farklı dokuların ve tatların uyumunu sağlamak da tabağın görsel çekiciliğini artırır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: