En güzel sebzeli kebap tariflerinden biri şu şekilde yapılabilir: Malzemeler: 600 gram kuşbaşı et; yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ; 1 adet soğan; 4 diş sarımsak; 2 adet domates; 1 adet büyük boy havuç; 2 adet yeşil biber (orta boy); 2 adet kırmızı biber (orta boy); 2 adet patlıcan; 3 adet patates (orta boy); 2 su bardağı konserve bezelye; 2 kaşık un; 1 tatlı kaşığı toz biber (toz biber yoksa 2 kaşık domates salçası kullanılabilir); 1 tatlı kaşığı kekik; 1 çay kaşığı karabiber; tuz; 4 bardak sıcak su. Yapılışı: 1. Kuşbaşı doğranan etler, kısık ateşte bir miktar su eklenerek pişirilir. 2. Patatesler küp küp doğranır ve fritözde kızartılır. 3. Patlıcanlar alacalı soyulur, ikiye ayrılır ve küp küp doğrandıktan sonra kızartılır. 4. Orta büyüklükte bir tencereye yağ konur, yemeklik doğranan soğan eklenir. 5. Havuçlar yarım ay şeklinde doğranır ve tencereye eklenir. 6. İnce ince kıyılan sarımsaklar eklenir ve karıştırılır. 7. Un ve toz biber eklenir, karıştırılır. 8. Hazırlanan sıcak su tencereye dökülür ve karıştırılır. 9. Pişen etler tencereye konur. 10. Kızartılan patates ve patlıcanlar eklenerek karıştırılır. 11. Küp küp doğranan domatesler tencereye konur. 12. Orta büyüklükte kesilen biberler ve bezelyeler eklenir. 13. Karabiber, tuz ve kekik eklenir, 15 dakika daha kısık ateşte pişirilip servis edilir. Sebzeli kebap tariflerinin farklı versiyonları için yemek.com ve tiktok.com gibi siteler ziyaret edilebilir.