Buradasın
En güzel pilav nasıl yapılır dolu dolu?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel pilav yapımı için bazı püf noktalar:
- Pirinç seçimi: Baldo veya Osmancık pirinç kullanılması önerilir 23. Taze ve iri taneli pirinç tercih edilmelidir 5.
- Bekletme: Pirinç, 1-2 saat ılık suda bekletilerek nişastasının akması sağlanmalı ve lapa olması önlenmelidir 5.
- Yağ seçimi: Kaliteli tereyağı veya zeytinyağı kullanılabilir 5.
- Kavurma: Pirinçler, yağı yakmadan kısık ateşte kavrulmalıdır 5. Kavurma sırasında 1-2 damla limon suyu eklemek, pilavın daha beyaz olmasını sağlar 5.
- Su oranı: Bir su bardağı pirinç için bir buçuk su bardağı su eklenmelidir 5. Önceden ıslatılmış pirinç için 1:1 ölçü kullanılabilir 5.
- Pişirme: Su eklendikten sonra sık sık karıştırılmadan, kısık ateşte pişirilmelidir 5.
- Dinlendirme: Pirinç, suyunu çektikten sonra tencere ile kapak arasına kağıt havlu veya bez konularak 20 dakika demlenmeye bırakılmalıdır 5.
Dolu dolu bir pilav tarifi için "yemek.com" sitesinde yer alan "3 Kişilik Pilav Tarifi" incelenebilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: