Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Diri kalan pilavı kurtarmak için şu yöntemler uygulanabilir:
- Tencerenin kapağını kapatmak: Ocağı kapattıktan sonra tencerenin kapağı kapatılarak pilavın kendi buharıyla yumuşaması sağlanabilir 25.
- Kağıt havlu veya bez kullanmak: Tencerenin üzerine kağıt havlu veya kuru bir bez koyup kapak kapatıldıktan sonra ocak en kısık ateşe alınarak pilavın suyu azar azar çektirilebilir 25.
- Dinlendirmek: Kapak hiç açılmadan oda sıcaklığında dinlendirilerek pilavın yumuşaması sağlanabilir 25.
- Dilim ekmek eklemek: Pilavın üzerine bir dilim ekmek koyup 5 dakika kapağı kapalı tutarak, ekmeğin fazla nemi çekmesi sağlanabilir 14.
Ayrıca, pilavın diri kalmasının nedeni fazla su kullanımı olabilir; bu durumda 1/4 ölçü sıcak su ilave edilebilir 2.
Pilavı tekrar ısıtmak, gıda zehirlenmesine yol açabileceğinden dikkatli olunmalıdır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: