Buradasın
Ayvalı pirinç pilavı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ayvalı pilav yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 su bardağı pirinç 12;
- 3 su bardağı su 1;
- 1 ayva 1;
- 300 gr kestane 1;
- 150 gr ceviz içi 1;
- 3 çorba kaşığı dolmalık fıstık 1;
- 2 çorba kaşığı toz şeker 1;
- 2 soğan 1;
- 1 çay kaşığı tarçın 1;
- 1-2 dal maydanoz 1;
- 1 kahve fincanı zeytinyağı 1;
- 1 limon 1;
- Tuz 1.
Yapılışı:
- Pirinci sıcak ve limonlu tuzlu suda yarım saat bekletin, yıkayıp süzün 1.
- Soğanları soyup küp küp doğrayın 1. Ayvayı soyup küp şeklinde doğrayın ve limonla ovun 1.
- Kestaneleri haşlayıp kabuklarını soyun 1. Maydanozları kıyın 1.
- Tencerede zeytinyağını ısıtıp soğan, ayva ve dolmalık fıstığı kavurun 1.
- Su, şeker, tarçın, tuz ve pirinci ekleyin 1. Kaynayınca ateşi kısıp suyunu çekinceye kadar kapağı kapalı olarak pişirin 1.
- Ceviz ve haşlanmış kestaneleri ilave edip pilavı harmanlayın 1. Üzerini kâğıt havlu ile kapatıp 10 dakika dinlendirin 1.
- Servis tabağına alıp üzerini ince kıyılmış maydanoz ile süsleyip servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: