Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
En güzel kuşbaşı kebabı pişirmek için aşağıdaki adımlar izlenebilir:
Malzemeler:
- 1 kg kuşbaşı doğranmış kebaplık kuzu eti 35;
- yarım yemek kaşığı domates salçası 3;
- yarım yemek kaşığı biber salçası 3;
- yarım yemek kaşığı kırmızı toz biber 3;
- yarım çay kaşığı karabiber 3;
- 1 tatlı kaşığı kekik 3;
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı 3;
- 4-5 diş kuru sarımsak 3;
- yeterince tuz 3;
- isteğe bağlı olarak bir miktar kuyruk yağı 35.
Hazırlanışı:
- Etin marine edilmesi 35. Kuşbaşı et, zeytinyağı ve tuz ile bir gün önceden marine edilir 35.
- Sos hazırlanması 3. Ezilmiş sarımsak, salçalar, baharatlar ve kekik karıştırılarak aromatik bir sos hazırlanır 3.
- Şişe dizme 35. Marine edilen etler, eşit büyüklükte parçalara bölünerek şişe dizilir 35. Aralara kuyruk yağı eklenebilir 35.
- Pişirme 35. Şişler, harlı ama alevsiz bir ateşin üzerine yerleştirilir ve etlerin dışı yanmadan, içi tam kıvamında pişecek şekilde sık sık çevrilerek pişirilir 35.
- Servis 3. Mangaldan alınan kebap, sıcak pide ekmeği, taze maydanoz piyazı veya soğan piyazı ile servis edilir 3.
Kuşbaşı kebap, mangalda, tavada veya fırında pişirilebilir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: