Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuşbaşı etli en kolay yemeklerden biri türlü olarak kabul edilebilir 1.
Malzemeler:
- 500 gr kuşbaşı et 1;
- 2 su bardağı ılık su 1;
- 3 patates 1;
- 2 domates 1;
- 2 sivri biber 1;
- 2 patlıcan 1;
- 1 soğan 1;
- 1 renkli biber 1;
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1;
- 1 yemek kaşığı domates salçası 1;
- 1 yemek kaşığı biber salçası 1;
- 1 tatlı kaşığı tereyağı 1;
- 1 diş sarımsak 1;
- Pul biber, karabiber, kekik, tuz 1.
Hazırlanışı:
- Geniş bir tencereye sıvı yağı alın 1.
- Salçaları ekleyip kavurmaya başlayın 1.
- Soğanı ve sarımsağı incecik doğrayın ve salçada kavurun 1.
- İnce doğranmış sivri biberi tencereye alın 1.
- Kuşbaşı doğranmış eti tencereye alın 1.
- Kızgın ateşte birkaç dakika etleri kavurun 1.
- Doğranmış domatesi ve patatesi de tencereye alın 1.
- Pul biber, tane karabiber ve kekiği tencereye alın 1.
- Sıcak suyu tencereye ekleyin, tencerenin ağzını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın 1.
- Etler yumuşadıktan sonra tuzu da ekleyin ve malzemeleri iyice karıştırın 1.
- Suyunu çeken etli türlüyü ocaktan alın 1.
Afiyet olsun.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: