Buradasın
Sütlü irmik helvası kıvamı nasıl olmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sütlü irmik helvasının kıvamı, ne çok sıvı ne de çok katı olmalıdır 1. Pişirildikten sonra biraz sulu gibi görünse de dinlendikçe kıvamını bulur 1.
İdeal kıvamı sağlamak için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar:
- İrmiğin kavrulma süresi: İrmiğin rengi altın kahverengi olana kadar kısık ateşte kavrulmalıdır 12.
- Şerbetin eklenmesi: Şerbeti eklerken dikkatli olunmalı ve yavaş yavaş dökülmelidir 12.
- Dinlendirme süresi: Helvanın lezzetinin oturması için dinlendirme süresi önemlidir, 10-15 dakika dinlendirilmelidir 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: